(1)

Uromomenter: noveller

lydbok


Verden er ikke til å stole på.

Politikken er ugjenkjennelig, terrenget stemmer ikke med kartet. Et steg ut i luften, trappetrinnet som ikke er der likevel. Å nesten sovne, men plutselig rykkes våken igjen. Det finnes uromomenter.

I de seks fortellingene i Jan Grues nye novellesamling blir metaforer til virkelighet, mens virkeligheten blir fordreid av teknologiutviklingen – og den allestedsnærværende, eksistensielle usikkerheten. I Uromomenter viser forfatteren seg nok en gang som en klartseende og skarp iakttager av sosialt samspill og moderne mennesketyper.

 

<u>Anmelderne mener:</u>

 

<div class="object-left">

<div class="content-view-embed">

<div class="class-image">

<div class="attribute-image"><img alt="terningkast5_logo_logo" src="/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/terningkast5_logo_logo10/14374180-1-nor-NO/terningkast5_logo_logo_logo.jpg" style="border:0px solid; height:36px; width:37px" title="terningkast5_logo_logo" /></div>

</div>

</div>

</div>

«Jan Grue […] skriver med snert, pisk og heftig intellekt. […] Her er en uendelighet av 'uromomenter' i denne glitrende novellesamlingen.»

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

<div class="object-left">

<div class="content-view-embed">

<div class="class-image">

<div class="attribute-image"><img alt="terningkast5_logo_logo" src="/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/terningkast5_logo_logo11/14374184-1-nor-NO/terningkast5_logo_logo_logo.jpg" style="border:0px solid; height:36px; width:37px" title="terningkast5_logo_logo" /></div>

</div>

</div>

</div>

«Grue bedriver god novellekunst, det kan være ubehagelig og vondt, som å gå med stein i skoen.»

Stein Roll, Adresseavisa

«… skarpe betraktninger og fine formuleringer knyttet til virkelighet og bevissthet.»

Maya Troberg Djuve, Klassekampen

«Jan Grues noveller leter frem uroen der den befinner seg – overalt.»

Vilde Sagstad Imeland, Morgenbladet

«Språket til forfattaren er gjennomgåande godt. […] Det er vitalt og utsøkt, utan å gjere seg til.»

Ingvild Bræin, Vårt Land

«Uromomenter viser en leken forfatter med sans for det irrasjonelle og urovekkende i tilværelsen. I sin femte novellesamling skriver Jan Grue dessuten skarpt og avslørende om graviditet og barseltid.»

Turid Larsen, Dagsavisen


Oppleser: Jan Gunnar Røise
Varighet: