(30)

Det sjuende møte: roman

lydbok


Det sjuende møte er den første frittstående boken om Rut og Gorm. I Mitt menneske, som lanseres høsten 2021, får vi den videre historien om de to.

Gorm Grande og Rut Nesset. Rikmannssønnen fra småbyen i nord og fattigjenta fra øya ute i havgapet. Forretningsmannen og kunstnerinnen. Han fastbundet i borgerskapets diskrete kvalme, hun løsrevet fra øysamfunnets nådeløse trangsyn. De er født inn i hvert sitt sosiale regelverk med familiebånd som begrenser dem. Valgene de foretar former livene deres. Valgene de ikke foretar, kanskje i enda større grad. Det er umulig ikke å la seg berøre av Det sjuende møte. Idet steinen treffer tinningen til Rut, skjer det noe med både henne og Gorm. Og leseren. Herbjørg Wassmo makter å fortelle en nydelig kjærlighetshistorie og skriver den spennende som en kriminalroman. Gorm og Rut drives videre i livene sine, beveget av ytre tilfeldigheter, mens leseren drives videre i fortellingen med en ubendig lyst til å klippe opp og knytte sammen skjebnetrådene slik at det «ordner seg».


Oppleser: Tone Danielsen
Varighet:

4.5

30 vurderinger

Marie

21.3.2024

3,75 🌟 Handlingen i 'Det sjuende møtet' av Herbjørg Wassmo følger livene til to hovedkarakterer, Rut Nesset og Gorm Grande, som møtes sju ganger i ulike stadier av livet. Deres møter setter dype spor i begges liv, selv om de ikke alltid forstår hvorfor. Jeg elsker hvordan Wassmo skildrer dialoger. Hun er veldig dyktig til å gjenskape menneskelig interaksjon på en måte som føles så ekte og troverdig. Dette skaper en dypere forbindelse med karakterene, og gjør det lettere å leve seg inn i deres liv og følelser. Dessverre, enda denne boken handlet mye om kunst og var skildret så vakkert og levende til tider at jeg følte jeg stirret direkte på maleriene hun beskrev, klarte ikke denne fortellingen engasjere meg like mye som for eksempel bøkene om Dina og Reinsnes. Men jeg kommer fortsatt til å lese alt Wassmo skriver.