(0)

Tommelise

lydbok


Det var en gang en kone som så gjerne ville ha et bittelite barn, men hun visste ikke hvor hun skulle få det fra. Så hun gikk hun av sted til en gammel heks og sa til henne: “Jeg ville så inderlig gjerne ha et lite barn, kan ikke du si meg hvor jeg skal få det fra?

“Jo det skal vi nok klare sa heksen. “Her har du et byggkorn, det er slett ikke av den sorten som bor på bondens åker, eller som hønsene får å spise, ta og legg det i en blomsterpotte, så skal du snart få se noe rart!”.

Takk skal du ha sa konen og ga henne 12 schilling, så gikk hun hjem, plantet byggkornet, og straks vokste det opp en stor nydelig blomst. Den så akkurat ut som en tulipan, men bladene lukket seg tett sammen som om den ennå var i knopp.

“For en nydelig blomst!” sa konen og kysset den på de vakre røde og gule bladene, men akkurat idet hun kysset den, kom det et kraftig knall fra blomsten, og så åpnet den seg. Nå kunne hun se at det var en ordentlig tulipan, men midt inni blomsten på den grønne frøstolen satt det en bitte liten småpike. Hun var så yndig og fin, men bare en tomme lang. Derfor fikk hun navnet Tommelise.

(Fortsettelsen i lydboken)


Oppleser: Sverre Holm
Varighet: