(37)

Sult

lydbok


Denne utgaven av Sult er basert på Samlede verker (2007-2009). Teksten har her gjennomgått en varsom språklig revisjon i retning av moderne riksmål.

Sult utkom første gang i 1890 og ble Knut Hamsuns store gjennombrudd som forfatter. Samtidig representerte boken noe nytt i norsk litteratursammenheng. Den skildrer en fattig skribent som lever på sultegrensen i 1880-årenes Kristiania. Selv strevde Hamsun som ung mann med å overleve i hovedstaden, der sosiale og kunstneriske ambisjoner sto i grell kontrast til hans virkelige liv som fattig og arbeidsløs. Sult har blitt stående som en av de norske klassikerne, og fascinerer stadig nye lesere.



4.1

37 vurderinger

S

7.11.2023

Underfundig, men også ganske tragisk bok. Flott fortellerstemme.

Johannes

29.3.2023

En av den moderne litteraturhistoriens mest kjente og beste romaner. Det handler om Kristiania 1890, og jeg-fortelleren sulter, men prøver å holde liv i sin forfattervisjon. Her er Hamsun i all sin galskap og groteske humor. Men elendigheten beskrives brutalt i denne epokegjørende romanen.

Benniiii

3.7.2022

Jeg vet det er en klassiker, og hele veien har jeg prøvd alt jeg kan å like den og se forbi personlighetstrekkene og tankene til hovedpersonen for å se budskapet, men det fanget meg dessverre ikke. Liker dog stemmen og formidlingen til fortelleren.