(143)

Krigshelten: historien om marinejegeren og etterretningsagenten Trond Bolle

lydbok


På innsiden av det hemmelige Norge - en av de mest spektakulære fortellingene om Norges militærengasjement på utenlandsk jord.

Marinejegeren og etterretningsoffiseren Trond Bolle (1968?2010) er en legende i spesialsoldatmiljøet. Han tjenestegjorde 21 år i en av Forsvarets tøffeste avdelinger og var med i ledelsen i E 14, en strengt hemmelig del av Forsvarets etterretningstjeneste. Bolle var den første siden andre verdenskrig til å motta utmerkelsen Krigskorset med sverd for sin innsats i strid.

I denne nærgående biografien følger vi Trond Bolle som marinejeger og etterretningsagent i operasjoner under krigene på Balkan og i Afghanistan og som sentral aktør i den såkalte Khalid Skah-saken. Han var besatt av å gjøre en god jobb - for mennene sine, for Forsvaret, for nasjonen. Det som skulle være hans siste oppdrag i Afghanistan ble skjebnesvangert. Bolle ble drept av en veibombe i juni 2010 på et ISAF-oppdrag i Faryab-provinsen.

Krigshelten er historien om en mann som risikerte alt, og om Norges forvandling fra å være en fredsnasjon til å delta i skarpe operasjoner i verdens farligste konfliktområder. Forfatterne avslører ukjente sider ved Forsvarets virksomhet - Krigshelten bringer leseren på innsiden av det hemmelige Norge..

"....det skal godt gjøres å portrettere et «hemmelig» liv mer utfyllende enn dette." Sten Inge Jørgensen, VG

"En fortelling full av spenning, fare og dristighet." Frithjof Jacobsen, VG

"Widerøe og Aass tegner.et godt, nærgående bilde av en.kriger, instinktivt brå av natur,.men også en mann med empati.og utstyrt med gode sosiale.antenner."Johan O. Jensen, Adresseavisen

"Strålende lesestoff." Asbjørn Slettemark, OP5


Oppleser: Benjamin Helstad
Varighet:

4.6

143 vurderinger

Oddgeir

29.2.2024

Godt fortalt og mange bra historier

Britt

1.2.2024

Krigshelt er rette benevnelsen på Bolle. En unik mann som lærte og utviklet seg av egne og andres erfaringer og som ga alt både som enkeltperson og gjennom team. Satte sitt eget liv i spill for å redde andre, som desverre endte på verst tenkelige måte. Boka er godt skrevet og vi får et innblikk i en verden vi knapt kan tro eksisterer og ansatte i Forsvaret som er villige til å ofte alt. Boka balanserer godt mellom privatpersonen Bolle og « militær-mannen». Fortellerstemmen var også imponerende.

Edvard

30.1.2024

Fantastisk bra bok