(18)

Det hvite badehuset

lydbok og e-bok


"Jeg har tatt en utskrift av bildet av bestefar med barna. Det er den siste delen av historien om meg. Bildet henger over skrivebordet, festet med to knappenåler. Når jeg ser på onkel og bestefar, ser jeg meg. "

Det er like før advent. Han får en telefon fra en ukjent kvinne. Hun sier at hun er kusinen hans. Familien på morssiden har han aldri hørt om eller møtt. Bestefarens navn har han aldri fått vite. Har hemmeligholdet sammenheng med at han har en arvelig sykdom og nå sitter i rullestol? Han oppsøker sin gamle mor med et håp om å få henne i tale før det er for seint.

"Det hvite badehuset" er en roman om skam, fortielse og omkostningene ved å være ærlig.


Oppleser: Øystein Røger
Varighet:

4.0

18 vurderinger

Bjørg

31.7.2023

En anmeldelse, nei, jeg vil bare takke Thorvald Steen for en leseopplevelse, jeg ikke trodde var mulig. Jeg ble faktisk sint da jeg oppdaget at etter den siste pausen, var det ikke mer…. Men etter å ha summet meg, måtte jeg gi ham rett. Den måtte slutte sånn. Men for en fortellerstemme, poet og dramaturg! Jeg er snart 82 år, har lest en del, men dette hører med til høydepunktene - de som gjør meg glad for å være et lesende menneske. TAKK. Han har jo skrevet meget. Hva bør jeg velge etter dette??

Ida

15.3.2023

En utrolig bra skrevet bok. Den er til tider litt vanskelig å følge med på ettersom det er hopping i kronologien, men boken i seg selv er rørende.