(69)

De forviste

lydbok


Evangeline er en ung guvernante i London da hun blir forført av sønnen til arbeidsgiveren sin. Hun blir gravid og sendes til det beryktede fengselet Newgate. Etter noen måneder får hun vite at hun skal overflyttes til en straffekoloni i Australia. Fremtiden er usikker, men Evangeline vet én ting: Barnet hun bærer, vil bli født under overfarten dit. Underveis blir Evangeline kjent med Hazel, som ble dømt til syv års fengsel for å stjele en sølvskje. Hazel er en dyktig jordmor med kunnskap om helbredende urter. Snart tilbyr hun sine tjenester til både de andre fangene og sjømennene, i bytte mot andre tjenester.

Selv om Australia har vært aboriginenes hjemland i mer enn 50 000 år, har de blitt sett på som en plage av den britiske regjeringen. Mange er blitt tvangsflyttet, og landet er overtatt av hvite kolonister. En av de tvangsflyttede er foreldreløse Mathinna, datteren av en stammeleder, som nå er adoptert av den nye guvernøren. I denne storslagne romanen blir vi kjent med et nytt samfunn i et vakkert land som står overfor mange utfordringer. Her fortelles historien om Australia fra et friskt perspektiv gjennom opplevelsene til Evangeline, Hazel og Mathinna. Livet i Australia kan være hardt og brutalt, men for noen er det også en mulighet til å begynne på nytt.



4.1

69 vurderinger

Hilde

12.8.2023

veldig kjekk bok.

Mogunn

16.10.2022

 En sår og god historie fra slutten av 1700-tallet, da  Storbritannia gjorde krav på Australia og koloniserte kontinentet som en straffekoloni. Evangelina var en av kvinnene som ble deportert. Gjennom Matina får leseren også innsyn i urbefolkningen, aborginrnes, historie. Anbefales.